3. 188 Ft

MediSnore – Horkolásgátló spray

Összetétel: Könnyű ásványi olaj, glicerin, fodormenta-és eukaliptusz olaj

 

Hatékony megoldás a horkolás megelőzésére vagy mérséklésére.

Biztonságos, hatásos, 100%-ban természetes összetevői vékony olajos kenőanyag-réteggel lubrikálva kívánja megelőzni, csökkenteni a horkolást.

 • nincs ismert mellékhatás
 • tartósítószermentes
 • cukormentes

Vény nélkül kapható gyógyhatású készítmény, orvostechnikai eszköz.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 

INGYENES kiszállítás Újszeged és környékén!

További információk

Egységár

63, 76 Ft/ml

TERMÉKISMERTETŐ
MediSnore – Horkolásgátló spray

Összetétel: Könnyű ásványi olaj, glicerin, fodormenta-és eukaliptusz olaj

A horkolás megelőzésére vagy mérséklésére

Előnyei:

 

 • biztonságos és hatásos
 • 100%-ban természetes
 • nincs ismert mellékhatás
 • tartósítószermentes
 • cukormentes

 A horkolásról

Az átlagos felnőttek 45%-a minimum időnként horkol, 25%-a pedig rendszeres horkoló. A horkolás problémája gyakoribb férfiaknál és túlsúlyos egyéneknél, és az életkor előrehaladtával rendszerint romlik.

Mi okozza a horkolást?

A horkolás zajos hangja akkor keletkezik amikor a  levegő légutakban történő szabad áramlása a száj és az orrüreg hátsó részében akadályozottá válik. Ez a terület, ahol a nyelv és a garat felső része a lágy szájpaddal és a nyelvcsappal találkozik, a légutak elernyedésre, összeesésre képes szakasza (ld. illusztráció). A horkolás akkor alakul ki amikor ezek a képletek egymásnak ütköznek és rezegnek a légzés során.

A horkolás hátterében az alábbiak állhatnak:

 • A nyelv és a garat gyenge izomtónusa. Amikor az izmok túlságosan elernyednek alkohol vagy aluszékonyságot okozó gyógyszerek miatt, a nyelv hátraesik vagy a garat izmos képletei két oldalról betüremkednek a légutakba. Ez a folyamat mély alvás során is kialakulhat.
 • Tömegesebb képletek a garatban. A gyermekek a garat- és orrmandulák megnagyobbodása esetén gyakran horkolnak. A túlsúlyos embereknél is tömegesebb nyaki szövetek figyelhetőek meg. Cysták és tumorok szintén okozhatnak szövetszaporulatot, de ezek ritkák.
 • Hosszú lágy szájpad és/vagy nyelvcsap. A hosszú szájpad szűkíti az orr és a torok közötti nyílását. A hosszú szájpad lengő mozgása nyugodt légzés során úgy működik mint egy rezgő szelep. A hosszú nyelvcsap a problémát tovább súlyosbítja.
 • Az orrjáratok elzáródása. Váladékkal telt vagy eldugult orron keresztüli légvétel extra erőfeszítést igényel. Mindez nagyfokú vákuumot eredményez a garatban, ami kifeszíti a laza szöveteket, és horkolást eredményez. Következésképpen a horkolás gyakran csak a szénanáthás időszakban, megfázás vagy orrmelléküreg fertőzés esetén jelentkezik.

Az orr vagy az orrsövény deformitásai, úgy mint az orrsövény ferdülés (a két orrlukat egymástól elválasztó képlet rendellenessége) is okozhatnak ilyen elzáródást.

A horkolás megzavarja az alvási szokásokat, és gátolja a megfelelő pihenést. Súlyos horkolás esetén elhúzódó egészségügyi problémák, mint például az obstruktív alvási apnoe alakulhatnak ki.

Obstruktív alvási apnoe

Obstruktív alvási apnoeról beszélünk, mikor a hangos horkolást gyakori teljes légúti elzáródással járó epizódok szakítják meg. A súlyos epizódok több mint tíz másodpercig tartanak, és óránként több mint tízszer fordulnak elő. Az Apnoeban szenvedő betegnek éjszakánként 30-300 ilyen epizódja is lehet. Az epizódok során a vér oxigénszintje csökkenhet, mely a szívet fokozott munkavégzésre készteti.

Az alvási apnoe azonnali eredménye, hogy a horkolónak felületesen kell aludnia, annak érdekében, hogy az izomtónust ezzel a tüdő légáramlását fenntartsa.

Mivel a horkoló nem képes kipihenni magát, egész nap álmos lehet, mely rontja a munkateljesítményt, veszélyes autóvezetést és a munkavégzés során használt eszközök veszélyes kezelését eredményezheti. A betegség az évek során magasvérnyomást és szívmegnagyobbodást okozhat.

Forgalmazó: Ergo-Prevent Kft., 7773 Villány, Baross Gábor u. 23.

Böngésszen folyamatosan bővülő

kínálatunkból!