3. 576 Ft

 

LINEX Flora élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula (28db)

A LINEX FLORA két, élő, liofilizált baktérium törzset tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula. Hozzájárul a bélflóra egészségének fenntartásához, az immunrendszer erősítéséhez.

Az immunrendszer akár 70 %-a a belekben található. Rendkívül fontos a bélflóránk egészséges egyensúlyának fenntartása. A jótékony baktériumok felveszik a harcot a kórokozókkal szemben.

A LINEX Flora jól ismert és átfogóan kutatott, tejsav- illetve bifidobaktériumot tartalmaz (Lactobacillus acidophilus, LA-5 és Bifidobacterium animalis subsp. lactis, BB-12 ), amelyek kiegészítik a bélflórát. Továbbá tartalmaz még inulint és oligofruktózt, amelyek a baktériumok tápanyagai, ezért elősegítik azok gyorsabb osztódását és szaporodását.

Felnőtteknél és gyermekeknél egyaránt alkalmazható, kivéve 3 éves kor alatti gyermekeknek, valamint csecsemőknek a LINEX FLORA nem adható.

Nyomokban tejfehérjét és laktózt tartalmazhat. Cukorbetegség fennállása esetén körültekintéssel alkalmazandó.

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 

INGYENES kiszállítás Újszeged és környékén!

További információk

Egységár

127, 71 Ft/db

BETEGTÁJÉKOZTATÓ

Használati útmutató

LINEX Flora

élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula

 

(28db)

 

Milyen készítmény a LINEX FLORA?

 

A LINEX FLORA két, élő, liofilizált baktérium törzset tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula.

A Lactobacillus acidophilus, LA-5 és Bifidobacterium animalis subsp. lactis, BB-12 olyan, jól ismert és átfogóan kutatott, tejsav- illetve bifidobaktérium, amelyek felnőtteknél és gyermekeknél egyaránt kiegészítik a bélflórát. Továbbá tartalmaz még inulint és oligofruktózt, amelyek a baktériumok tápanyagai, ezért elősegítik azok gyorsabb osztódását és szaporodását.

 

A tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok (ismert, értékes baktériumok) más baktériumokkal együtt az emberi bélflóra normál összetevőinek alkotórészei. A tejsavbaktériumok olyan mikroorganizmusok, amelyek különböző környezetben képesek megtelepedni, többek között az emberi testben is, ahol természetes körülmények között a vékony- és vastagbélben fordulnak elő.

 

A bélflóra összetétele állandóan megújul. A bélbaktériumok számának változása normális folyamat, ami állandóan zajlik. Mindez elsősorban az elfogyasztott táplálék összetételétől, a kortól, a bélflóra mikroorganizmusainak növekedéséhez szükséges tápanyagok hozzáférhetőségétől és összetételétől, a béltraktus pH értékétől, a belek állapotától, valamint az ember lakóhelyétől és életvitelétől függ.

 

A bélflóra egészséges egyensúlyát számos tényező befolyásolhatja, úgymint vírusos és bakteriális bélfertőzések (pl. külföldre utazáskor, rotavírus fertőzések), a bélflórát befolyásoló gyógyszeres kezelések, (pl. antibiotikum-kezelés), a nem kiegyensúlyozott táplálkozás vagy a bioritmus felborulása. A bélflóra összetételét csecsemőkorban befolyásolhatja még a túlzott higiéné, felnőtteknél pedig a stressz.

 

A LINEX FLORA-ban található élőflóra sejtek liofilizáción, azaz fagyasztva szárításon mennek keresztül. E modern gyártási technológia növeli a baktériumok stabilitását a tárolás során, és ezáltal megőrzik életképességüket a fogyasztásig vagy a terméken jelzett lejárati ideig.

 

A kapszula gyomornedv-ellenálló tulajdonsággal rendelkezik, amely biztosítja a baktériumok átjutását a tápcsatornán keresztül, így sértetlenül juthatnak el a bélflórába.

 

A LINEX FLORA-ban található Lactobacillus acidophilus, LA-5 és Bifidobacterium animalis subsp. lactis, BB-12 törzsek alkalmazása az alábbi esetekben javasolható:

 

  • ha megváltozik a szervezet bioritmusa,
  • utazások alatt.

 

Napi ajánlott mennyiség

Kizárólag szájon át történő alkalmazásra.

3-12 év közötti gyermekek: naponta 1-2 kapszula bevétele ajánlott étkezés közben, egy pohár víz kíséretében.

12 évnél idősebb gyermekek és felnőttek: naponta 1-3 kapszula bevétele ajánlott étkezés közben, egy pohár víz kíséretében.

Kérjük, ne lépje túl az adagolási javaslatban feltüntetett mennyiséget.

Ne keverje a kapszulát alkohollal vagy forró ételbe, italba, mert a készítményben található élő baktériumok elpusztulhatnak.

 

Figyelmeztetések

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

3 éves kor alatti gyermekeknek, valamint csecsemőknek a LINEX FLORA nem adható.

Azok számára, akik a kapszulát biztonsággal lenyelni nem tudják, javasoljuk a kapszula felnyitását, a benne lévő por hideg italba keverését és azonnali fogyasztását.

A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó!

Ne használja a LINEX FLORA-t, amennyiben Ön vagy gyermeke allergiás a készítmény bármely összetevőjére vagy immunrendszeri hiánybetegsége van.

Nyomokban tejfehérjét és laktózt tartalmazhat.

A készímény szénhidráttartalmát cukorbetegség esetén figyelembe kell venni. Cukorbetegség fennállása esetén körültekintéssel alkalmazandó.

Ha Ön vagy gyermeke antibiotikumot szed, akkor legalább 3 órás időközt ajánlatos hagyni az antibiotikum és a LINEX FLORA bevétele között.

 

Milyen összetevőket tartalmaz a LINEX FLORA?

Inulin;hidroxipropil-metilcellulóz; maltodextrin; élő, liofilizált Lactobacillus acidophilus, LA-5; oligofruktóz; csomósodásgátló: zsírsavak magnézium sói; élő, liofilizált Bifidobacterium animalis subsp. lactis; BB-12; színezék: titán-dioxid és sárga vas-oxid.

A BB-12 és LA-5 a Chr. Hansen A/S regisztrált védjegyei.

 

Élő baktériumszám

 

Naponta alkalmazott mennyiség

liofilizált Lactobacillus acidophilus (CFU)

liofilizált Bifidobacterium animalis subsp. lactis szám (CFU)

1 kapszula

min. 1 milliárd (109)

min. 1 milliárd (109)

2 kapszula

min. 2 milliárd (2x109)

min. 2 milliárd (2x109)

3 kapszula

min. 3 milliárd (3x109)

min. 3 milliárd (3x109)

100 g

min. 339 milliárd (3,39x1011)

min. 339 milliárd (3,39x1011)

 

Forgalmazza

Sandoz Hungária Kft., 1114 Budapest, Bartók Béla út 43-47.

Tel.: 430-2890, fax: 430-2899, www.sandoz.hu

 

Előállító

Lek Pharmaceuticals d.d., Verovskova 57, 1526 Ljubljana, Szlovénia

 

Tárolás

25°C alatti hőmérsékleten, az eredeti csomagolásban tárolandó!

 

Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig (hó/év). A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Nettó tömeg

4,12 g (14 db 295 mg-os kapszula) - 14 kapszula

8,26 g (28 db 295 mg-os kapszula) - 28 kapszula

 

Böngésszen folyamatosan bővülő

kínálatunkból!